Är det någon som kan säga att hon lever i en askungesaga så är det nog prinsessan Sofia som gått från dokusåpakändis till kunglig flickvän, sedermera fru, och nu strax så kan hon även titulera sig som mamma – prinsparet väntar nämligen sitt första barn.

För inte så länge sedanGravid mage kunde vi rapportera om att prins Carl Philip och hans nyblivna hustru prinsessan Sofia spenderade sin smekmånad på det romantiska öriket Fiji, en riktigt sagolik plats som dessutom använts som bakgrund i en rad olika filmer. Men nu är det dags för den senaste nyheten i sagan om Sofia Hellqvist: prinsparet väntar nämligen sitt första barn som beräknas anlända i april 2016 – något som paret inte är ensamma om.

”– De gifte sig i somras och de är inte purunga. De har båda passerat 30 och vill kanske ha ett par, tre barn. Då är det bättre att vara snabb i starten” läs mer hos Svenska Dagbladet.

Inte ensam i kungafamiljen

Som om nyheten om att prinsessan Sofia och prins Carl Philip ska ha barn inte vore nog, så är detta faktiskt inte den enda tillökningen som väntar kungafamiljen. Kronprinsessparet är också havande och kronprinsessan Victoria beräknas få sitt andra barn också hon lagom till våren 2016, något som hovet berättar för Svenska Dagbladet. Och för tidningen berättar även hovexperten Sten Hedman hur han inte tror att detta heller är sista gången vi kommer att se en tillökning hos någon av de kungliga barnen – han menar exempelvis att både Sofia och Carl Philip uttryckt en önskan om fler småttingar. Så vem vet? Kanske är detta inte sista gången som hans och hennes majestät kommer att få äran att kalla sig för farmor och farfar?