Vad är egentligen en kärleksfull julklapp för en flickvän att ge sin pojkvän? Har man svårt att komma på något bra kanske man ska titta lite på vad årets julklapp.

Presenter blåsilvrigt papperAtt årets julklapp kom att bli robotdammsugaren, det kunde Svenska Dagbladet avslöja i dagarna, och kanske är det ett bra presenttips till pojkvän nu i jul? Eller du kanske är mer sugen på att köpa något romantiskt såsom en ask choklad från Godisboxen eller kanske en gullig nallebjörn på Åhléns? Saker är den att årets julklapp faktiskt också kan vara det mest romantiska tipset någonsin, det gäller bara att tänka till en gång. Fundera exempelvis över:

  1. Hur många personer tycker om att dammsuga? Ingen.
  2. Vem orkar städa efter en lång dag på jobbet eller skolan? Det gör ingen frivilligt.
  3. Hur många pojkvänner är egentligen för lata för att dammsuga? Förmodligen de flesta.
  4. Vilken kille lekte inte med robotar när han va liten och önskade sig en alldeles egen? Typ alla, tänk Star Wars och figurerna C3PO och R2D2!
  5. Vilken kille vill inte ha senaste tekniken att skryta med för polarna? Nästan alla, kolla bara vilka prylar han samlat på sig och inte använder bara för att impa.

Om du håller med om ovanstående fem saker, kan du då säga att en robotdammsugare inte är bland det mest romantiska att ge bort? Inte heller är det konstigt att denna faktiskt fick bli årets julklapp. Enligt HUI Research definieras nämligen det vinnande bidraget genom tre kriterier: produkten ska vara ny eller aktuell, säljas i stort antal och vara representativ för vår tid, sammanfattar Dagens Nyheter. Och enligt Sydsvenskan ska HUI även motiverat sitt val med att poängtera det ökade intresset hos konsumenterna att satsa på sina hem – och hur man idag ser tid som en bristvara och därför gärna välkomnar och söker verktyg som kan underlätta vardagen. Låter inte det exakt som något som skulle passa din pojkvän? Det finns ju heller inget som förbjuder dig från att köpa både en godisbox OCH en robotdammsugare, då skulle han dessutom bli extra glad – han slipper dammsuga och behöver bara lägga upp fötterna på soffan och käka godis, den lyckosten!