Att hålla romantiken vid liv kanske inte känns så lätt alla gånger. Kanske har man varit tillsammans eller till och med gifta i många år, och nyförälskelsen har liksom gått över i en form av partnerskap som inte har samma glöd som förut. Då kan det vara värt att försöka lägga lite extra energi på att liva upp den där glöden lite och få sin partner att känna sig riktigt uppskattad. Man kan till exempel på sin årsdag ge varandra ett fint smycke, Familjesmyckens handgjorda namnhalsband är en fin idé där man får någonting personligt, med sin partners namn att bära kring halsen! Man får helt enkelt anstränga sig lite, för alla som varit i en längre relation inser att det handlar om att jobba på relationen, att vara lyhörd och bry sig om varandra. Några som verkligen klarade av det var Ruth och Harald Knapke, som var gifta i 65 år och sedan dog samma dag, så hängivna var de till varandra.

I augusti skulle paret ha firat sin 66:e bröllopsdag, men döden kom i vägen – för dem båda. Med mindre än ett dygns mellanrum fick de lämna jordelivet, och deras barn fascineras över den kärlek de visat varandra.
– Det var inte som kärleksberättelserna som vi ser i Hollywoodfilmer. De visste att de behövde arbeta på sin relation för att få den att fungera, och det gjorde den, berättar Carol Romie.

Läs mer i den här artikeln. Det är nog en sådan här kärlek som många drömmer om, och genom att jobba på sin relation så kan man verkligen uppnå detta! Så uppvakta varandra, överraska med personliga gåvor och se till att inte bli för självisk i relationen, så kan ni få ett långt lyckligt liv tillsammans, precis som Ruth och Harold!