I DN den 20/3-2012 publicerades en intressant artikel om parfymer:

–Doft påverkar hur vi känner oss, hur vi uppfattar andra, vad vi tycker om eller inte, vem vi attraheras av, vad vi minns. Vilka dofter man aktivt väljer åt sig själv är djupt psykologiskt. Parfym är ett sätt att definiera sig själv, både för sig själv och för andra. Vi ska inte underskatta doftens kraft. Olika dofter har en fascinerande förmåga att aktivera minnen och känslor och kan användas i terapi för att aktivera hjärnan. Dofter kan framkalla fysisk smärta, eller njutning, när man till exempel hittar en tröja som bär doften av en person. De kan också få oss att känna oss bekväma i ett land, men inte i ett annat, säger Sylvia Ziemski.

Läs hela artikeln här.

Hitta din doft

Att hitta en parfym som man verkligen gillar är inte alltid det lättaste. Det bästa man kan göra är helt enkelt att prova sig fram och det kan du lätt göra genom att söka på exempelvis damparfym på nätet. Då kommer du att få upp en mängd olika alternativ och så kan du även läsa vad andra personer tyckt om doften och jämföra olika märken med varandra. Oftast är det bättre att beställa parfym online än att köpa den i butik eftersom det är billigare att beställa på nätet. Dessutom slipper du ge dig ut bland massa människor och trängas och stå och vänta i långa kassaköer.

Om du tycker det är svårt att beställa parfym online kan du såklart alltid bege dig till en fysisk butik först och lukta på de parfymer du är intresserad av innan du beställer hem dem via nätet.